Kayıtlar

Mart, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

DEVE KUŞU

Resim
Deve kuşu,  uçamayan bir kuş türüdür. Struthio türünün tek üyesi olarak hayatta kalmıştır. Kuşlar arasında en hızlı koşan ve en büyük yumurta sahip olan türlerdir. Boyu 2-2,5 metre olan kuşun ağırlığı ise 130-150 kg arasındadır. Bilinen altı türü bulunmaktadır. Arap devekuşu denilen Suriye ve Arap çöllerinde yaşamış olan türü artık soyu tükenmiş canlılar arasındadır. En çok bilinen türü Tanzanya ve Kenya'da yaşayan Masai devekuşudur. Diğerlerinden daha kısa boylu olan Emu devekuşunun dişisi erkekten daha boyludur. Tepeli devekuşu ise en tehlikeli türler arasındadır. Ayaklarında üç parmak bulunan türün en içteki parmağı hançer şeklindedir. Attığı tekmelerle tehlikeli olan bu tür, yerden 1,80 metre yukarıya zıplayabilir ve suda çok güzel yüzebilir.  Deve kuşunun genel özellikleri nelerdir? Bu kuşlar zebra gibi memelilerle birlikte dolaşırlar. Bunu kendilerini korumak için yaparlar. Kendileri çok iyi gören kuşlar, memelilerin koku alma özelliğinden faydalanarak düşmanlardan korunurl

TUKAN KUŞU

Resim
Familyası: Tukangiller (Rhamphastidae). Yaşadığı yerler: Güney Amerika’nın tropikal ormanlarında. Özellikleri: Büyük gagası, güçlü ayakları, kısa ve yuvarlanmış kanatları vardır. Başlıca besinleri meyvelerdir. Çeşitleri: 37 türü bilinmektedir.  Tukangiller ailesinden büyük gagalı bir kuş. Meksika’nın güneyinden Arjantin’in kuzeyine kadar uzanan bölgenin tropik ormanlarında bulunurlar. 37 kadar tukan çeşidi vardır. Boyları 30-60 cm arasında değişir. Bunlar anormal derecede büyük gagaları ile meşhurdur. Gagaları güçlü fakat çok hafiftir. Gaga ve kendileri, kırmızı, sarı, mavi ve siyah renklerle parlak bir görünüm içerisindedirler. Renk bakımından iki cins de birbirine benzer. Bazılarının gerdanlarında turuncu tüyler vardır. Kadın eşyasında süs olarak kullanılır. 15 cm uzunlukta ve 5 cm enindeki gaganın iç kenarları kertikli olup, meyveleri ezmeye yarar. Sürü halinde bir muz veya portakal bahçesine konarlarsa, kısa zamanda bahçeyi mahvederler. Esas besinleri meyve olmakla beraber, büyük b

SİNEK KUŞU

Resim
Sinek kuşu,  kolibri familyasından olan ve küçük kuş türleri arasında yer alan, havada asılı kalma özelliği bulunan ve çok hızlı kanat çırpabilen bir kuş türüdür. Sinek kuşu sahip olduğu özelliği sayesinde diğer kuşlardan farklı olarak geriye doğru da uçabilmektedir. Sahip oldukları ince gagaları ile çiçeklerin nektarlarını emebilen sinek kuşu, bunu yaparken havada asılı kalabilmesi sayesinde sabit bir şekilde durarak bunu gerçekleştirmektedir. Şu anda dünya üzerinde bilinen en küçük sinek kuşu Karayip Adaları'nda bulunan arı sinek kuşudur. Bu sinek kuşunun ağırlığı yalnızca 1,8 gramdır. Sinek kuşunun normal durumlarda ağırlığı 3 gramdır. Boyları da ortalama 11 santimetredir. Ancak bunların yanı sıra dev sinek kuşları da bulunmaktadır. Bunların ağırlığı 20 gramın üzerine çıkabilmektedir.  BU HABER :KUŞLAR SİTESİNDEN ALINMIŞTIR.

KULAKLI ORMAN BAYKUŞU

Resim
Kulaklı orman baykuşu (Asio otus), baykuşgiller (Strigidae) familyasından büyük, dimdik duran ve gece gezen bir baykuş türü. Istrahat halinde toparlak görünür, ancak uyarı halinde gergin, ince ve dimdik durur. BU HABER :TÜRKÇE BİLGİ ;DEN ALINMIŞTIR.

KAKADU PAPAGINI

Resim
Kakadu Papağanı , genel olarak beyaz renkte olmakla birlikte siyah gri ve pembe renkli bir Papağan türüdür .  Kakadu Papağanını diğer Papağanlardan ayıran en önemli özelliği, başlarının üzerinde bulunan ve ruh hallerine göre indirip kaldırdıkları uzun ve yumuşak  tüyleridir . Avustralya  ve Güney pasifik adalarında doğal yaşamlarını sürdüren bu papağan türleri ortalamaya göre büyük bir türdür.  Tozlu papağanladır bu yüzden kakadu papağanlarını astım hastalarının beslememesi gerekir.  Kakadu papağanlarının ortalama ömürleri 60-90 arasıdır. Bu türdeki çoğu papağanın 90’ı geçtiği bilinen bir gerçektedir. Avustralya  ve Güney pasifik adalarında doğal yaşamlarını sürdüren bu papağan türleri ortalamaya göre büyük bir türdür.  Tozlu papağanladır bu yüzden kakadu papağanların astım hastalarının beslememesi gerekir.  Kakadu papağanlarının ortalama ömürleri 60-90 arasıdır. Bu türdeki çoğu papağanın 90’ı geçtiği bilinen bir gerçektedir.